Gitaarbouwersmeeting

1 april 2023 van 10:00 tot 17:00
Entree €10,-

Materialen, onderdelen, gereedschap, boeken, cursussen, lezingen en een hele reeks toffe zelfbouwprojecten 

Voor en door gitaarbouwers

De gitaarbouwersmeeting is een evenement voor en door gitaarbouwers. Neus rond op de beursvloer, bewonder andermans gitaarprojecten op de expositie en schuif aan bij lezingen of workshops. 

Locatie Aller Erf Veenendaal

Locatie

De Gitaarbouwersmeeting vindt plaats in zalencentrum Aller Erf, te vinden aan het Ronde Erf 88 in Veenendaal. De beurs is in de grote zaal. In de overige zalen zijn de expositie voor zelfbouwprojecten en de lezingen te vinden. En natuurlijk kan je terecht voor wat lekkers te eten en te drinken. 

Meer informatie over de locatie en bereikbaarheid vind je op de contact-pagina

Expositie

Expositie zelfbouwprojecten

Hier worden de mooiste instrumenten tentoongesteld. Er zitten altijd juweeltjes tussen. Doe inspiratie op of knoop een gesprek aan met een bouwer. 

Deelname aan de expositie is kosteloos. En, je maakt als deelnemer kans op fraaie prijzen.

Op de vorige editie zijn 68 instrumenten tentoongesteld. Staat dit keer jouw instrument er ook bij? Meld je aan 

Gitaaronderdelen

Beurs

Je kan hier alles voor de gitaarbouw vinden. Van toonhout tot elektronica; van lak tot gereedschap. Maar ook complete gitaren en accessoires worden aangeboden.

Heb jij interesse om als standhouder deel te nemen aan de beurs?
Schrijf je dan hier in

Lezingen

Lezingen

Ervaren gitaarbouwers delen hun kennis, vertellen over hun leermomenten, geven tips en natuurlijk kunnen er vragen gesteld worden.

Sprekers

Stijn Kenens
Stijn Kenens
Handgereedschap

Stijn geeft een lezing over het gebruik van handgereedschap en wanneer dit de voorkeur verdient boven het gebruik van machines in de instrumentenbouw.

Nick Oswald
Nick Oswald
Finishen en reliccen

Nick bouwt prachtige gitaren en is expert op het gebied van finishen en, met name, reliccen! Hij komt ons vertellen over alle ins en outs van het proces.

Eltjo Haselhoff
Eltjo Haselhoff
Gitarologie 2.0

Eltjo brengt op de dag van de meeting zijn boek Gitarologie 2.0 uit. In dit boek zet Eltjo uiteen hoe een gitaar zijn klank produceert en wat je als bouwer kan doen om deze klank te verbeteren. Eltjo is met zijn boek op de beurs te vinden.

Palletcaster-challenge

Palletcaster-challenge

We dagen je uit een palletcaster te bouwen en deel te nemen aan de wedstrijd. Het concept is simpel: alle palletcasters gaan uit van hetzelfde model en zijn hoofdzakelijk gebouwd van hout afkomstig van pallets. 

Bouw jij ook een palletcaster? We zijn benieuwd naar de voortgang van jouw project. Deel jouw foto's op facebook of instagram met de hashtag #palletcaster.

Onze sponsoren

Mobirise Website Builder
TLC Guitar Goods

Mobirise Website Builder
Gitarologie 2.0

Door Eltjo Haselhoff

Mobirise Website Builder
Gitaarbouwwinkel

 

© Copyright 2023 DGBM. Alle rechten voorbehouden.

 

Designed with ‌

Website Building Software