Gitaarbouwersmeeting

De Gitaarbouwersmeeting

Korte update: zoals het er nu naar uit ziet is er in 2021 geen Gitaarbouwersmeeting. Daar waar het in 2020 niet kon of mocht, hebben we in 2021 nog te maken met beperkte groepsgrootte, 1,5 meter afstand houden, vaccinatiebewijzen en vooraf testen. We vinden nog steeds dat een “1,5 meter versie” van de meeting afbreuk doet aan de juist zo sociale aard van dit evenement. Om de gezondheid van bezoekers en standhouders te waarborgen hebben we besloten vooralsnog geen Gitaarbouwersmeeting te organiseren.

Expositie zelfbouwprojecten

Belangrijk onderdeel van de meeting is de expositie van zelfbouwinstrumenten. De deelname aan de expositie is kostenloos en je maakt als deelnemer kans op fraaie prijzen.

Op de vorige editie werden er 68 instrumenten tentoongesteld. Staat de volgende keer jouw instrument er ook bij?

Markt

Er is een markt waar tientallen leveranciers hun waren verkopen. Je kan hier alles voor de gitaarbouw vinden; van toonhout tot elektronica; van lak tot gereedschap. Maar ook complete gitaren en accessoires worden aangeboden.

Lezingen

Lezingen zijn een belangrijk onderdeel van de meeting. Ervaren gitaarbouwers vertellen over hun leermomenten, geven tips en natuurlijk kunnen er vragen gesteld worden.

Voor de volgende editie hebben we al enkele sprekers op het oog. Zodra er meer bekend is, laten we het weten!

Palletcaster - Bouwchallenge

Voor de volgende meeting dagen we je uit een palletcaster te bouwen en deel te nemen aan de wedstrijd. Bouw jij ook een palletcaster? We zijn benieuwd naar de voortgang van jullie projecten. Stuur ons foto’s of post deze op instagram met de hashtags #gitaarbouwersmeeting en #palletcaster.

Pallets

De sprekers op de meeting van 2019

Arie van Spronssen

Deelt zijn ervaringen in het bouwen van resonatorgitaren.

Fred Dons

Vertelt over staintechnieken, bursts, bladgoud en sparkles

Nikola Adamovic

Deelt materiaalkennis en inzichten en ins en out van commercieel bouwen

Toegang

De toegangsprijs bedraagt €10,-. Je krijgt aan de kassa een polsbandje. Je kan geen kaarten vooraf bestellen.